Zwemmen op maat

In samenwerking met SportVariant, Klimmendaal is Aquacentrum Malkander op 5 november 2015 gestart met “Zwemmen op maat” (voor mensen met een lichamelijke beperking). Dit is een hydro-activiteit speciaal voor iedereen met een lage belastbaarheid die door een ziekte of na revalidatie zijn of haar bewegingspatroon (verder) wil verbeteren. Denk aan bewegingsbeperkingen door een (aangeboren) afwijking, uitval door beroerte, een chronische ziekte, spier- en of gewrichtsklachten n.a.v. artrose, reuma of een ongeval.

De belangrijkste doelen van de hydro-activiteit zijn ontspanning, spierversterking en conditieverbetering aangepast op de verschillende functioneringsniveaus van de deelnemers. U beweegt vanuit uw eigen mogelijkheden en brengt uw uithoudingsvermogen, spierkracht en coördinatie op een hoger peil of onderhoudt deze vaardigheden.

Zelfstandig zwemmen

De begeleiding, bestaande uit een gekwalificeerde bewegingsagoog en/of een gediplomeerd zweminstructeur. Zij zijn beschikbaar voor het stellen van vragen, geven van nieuwe oefeningen op maat en geven aanwijzingen voor de uitvoering van uw oefeningen.

Wanneer

Zwemmen op maat wordt op de volgende dagen aangeboden in het instructiebad:

  • woensdagmorgen van 10.30 - 11.30 uur
  • donderdagmiddag van 13.30 - 14.30 uur

Voor wie

U bent 18 jaar of ouder en kunt veilig en zelfstandig bewegen/ zwemmen in het water en u kunt zich zelfstandig aan- en uitkleden. Mocht u niet zelfstandig kunnen zwemmen, dient u zelf voor een begeleider te zorgen.

Aanvullende informatie

De activiteit wordt aangeboden in het instructiebad. De temperatuur van het water is ongeveer 32 graden. De activiteit wordt aangeboden in een groep van maximaal 15 personen. Er zijn badrolstoelen en er is een tillift aanwezig. De bodem bestaat uit twee delen en is in diepte verstelbaar. Dit houdt in dat u loopoefeningen kunt doen in het ondiepe gedeelte en kunt zwemmen of aqua-joggen in het diepe gedeelte. Het programma stemmen we af door vooraf een intake gesprek te voeren.