Onderhoud

LET OP: van donderdag 22 t/m zondag 25 augustus is het gehele bad gesloten.

 

Jaarlijks vindt er groot onderhoud plaats in onze baden. Helaas is het niet altijd mogelijk dit buiten onze openingstijden te realiseren waardoor er een aangepast rooster gehanteerd moet worden. Dit jaar is er extra lang onderhoud wegens het plaatsen van zonnepanelen. Hieronder meer informatie hierover.

Wedstrijdbad, instructiebad en peuterbad tijdelijk buiten gebruik 5 t/m 25 augustus

Van maandag 5 t/m zondag 25 augustus vindt het jaarlijkse onderhoud plaats in het wedstrijd- en instructiebad. Dit onderhoud is gepland tijdens de zomervakantie (bouwvak) omdat er dan geen zwemlessen plaatsvinden en de verenigingen een zomerstop hebben. De AquaSporten die plaatsvinden in deze baden komen in deze periode te vervallen. Het recreatiebad, buitenbad en de wellness zijn gedurende deze periode wel geopend. Kijk bij openingstijden voor het actuele rooster.

 

Dakrenovatie & plaatsing zonnepanelen

Recreatiebad, peuterbad, buitenbad en wellness langere periode gesloten 

In samenwerking met Gemeente Apeldoorn maakt Aquacentrum Malkander dit najaar een nieuwe stap in de verduurzaming. In de periode van 22 augustus t/m 12 oktober 2019 wordt het dak boven het recreatiebad voorzien van nieuwe dakplaten en zonnepanelen.

De gemeente Apeldoorn, eigenaar van ons bad, heeft aangegeven dat de huidige dakbedekking van Malkander aan vervanging toe is. Accres, waar Malkander onderdeel van is, werkt hier vanuit haar maatschappelijke betrokkenheid graag aan mee. Met oog voor verduurzaming, is er samen met de gemeente gekozen om tijdens dit project de dakplaten gelijk te voorzien van zonnepanelen welke zonlicht omzet in duurzaam opgewekte elektriciteit. Bij de productie van elektriciteit met zonnepanelen komt geen CO2 vrij, waardoor zonne-energie geen klimaatverandering veroorzaakt.

De werkzaamheden, uitgevoerd door dakdekkersbedrijf Elro in opdracht van de gemeente, gaan van start op 22 augustus en nemen naar verwachting circa 8 weken in beslag. Omdat er boven het recreatiebad gewerkt wordt, is het niet mogelijk gebruik te maken van het recreatiebad, peuterbad, buitenbad en wellnessgedeelte. Alle activiteiten die plaatsvinden in deze baden, komen uit veiligheidsredenen te vervallen. Voor de actuele openingstijden, zie het rooster.

 

Je hebt een zwempas, wat nu?

Wij begrijpen dat het hinderlijk is dat wanneer je een vast bedrag per maand betaalt en er niet optimaal gebruik van kan maken. Daarom wordt het bedrag van €25,- in de maanden augustus en september verlaagt naar € 5,-. In deze periode kun je wel gewoon komen banenzwemmen en AquaSporten in het wedstrijd- en instructiebad en onbeperkt zwemmen bij het Boschbad. Deze baden zijn namelijk wel geopend. Kijk op Tijden voor het aangepaste rooster.

Je hebt een meerbadenkaart, wat nu?

Een meerbadenkaart is maximaal een jaar geldig. Wees gerust! Mocht het niet lukken wegens de sluiting van het recreatiebad om de kaart vol te maken, dan verlengen wij de geldigheid.

Er worden zonnepanelen boven het recreatiebad geplaatst. Waarom mogen we dan niet buiten zwemmen of naar de wellness?

Om naar het buitenbad en wellnessgedeelte te gaan, is het nodig om door het recreatiebad gedeelte te lopen. Dit is gedurende de werkzaamheid onveilig. Er mag wegens veiligheidsnormen niet onder de dakplaten van het recreatiebad gelopen worden.

Gaan de zwemlessen wel door?

Ja, de zwemlessen vinden plaats in het instructiebad en wedstrijdbad. Alle zwemlesouders worden hierover apart geïnformeerd.

Worden er nog wel AquaSporten gegeven?

Ja, tijdens deze periode wordt er een aparte programmering gemaakt voor de AquaSporten. Kijk in het rooster waar en wanneer jouw favoriete AquaSport gegeven wordt.

Heb je nog vragen over één van de onderhoudsperiodes? Voor meer informatie kun je terecht bij onze collega's aan de receptie.