ZwemChallenge scholen

Test de zwemveiligheid van uw leerlingen bij Aquacentrum Malkander

Aquacentrum Malkander en de gemeente Apeldoorn organiseren  jaarlijks de gratis Nationale ZwemChallenge. Met de Nationale ZwemChallenge testen we de zwemveiligheid van leerlingen  uit de groepen 6 tot en met 8. Hoe zwemveilig zijn ze?  De zwemchallenge richt zich op kinderen tussen de 9 en 12 jaar die nog geen zwemdiploma hebben of niet (meer) zwemvaardig zijn. Leerlingen nemen het op tegen klasgenoten en gaan de uitdaging aan om te kijken wie het beste het parcour kan afleggen. Bekijk hier het informatiefilmpje over de ZwemChallenge.

Waarom de ZwemChallenge?

  • Je zwemvaardigheden nemen af als je niet regelmatig blijft zwemmen. Jaarlijks voldoen 60 kinderen niet meer aan het niveau dat ze bij het hoogste zwemdiploma hebben gehaald.

  • Gemiddeld verlaten jaarlijks 45 kinderen in Apeldoorn de basisschool zonder zwemdiploma

  • Zwemveiligheid in Nederland op een zo hoog mogelijk niveau brengen

  • Iedereen zou plezier in het water moeten hebben

Om dit aantal te verlagen, vragen wij scholen hulp om alle kinderen zwemveilig naar het voortgezet onderwijs te laten gaan.

Doe mee aan de Nationale ZwemChallenge, leg het leuke en uitdagende parcours af in het zwembad en ervaar het! Laat leerlingen het opnemen tegen klasgenoten en ga de uitdaging aan. Stuur ze (zwem)veilig op vakantie en doe mee aan de Nationale ZwemChallenge!

Deelnemen

Om deel te kunnen nemen met jullie groep, vragen we één woensdagochtend in het schooljaar in te plannen waarin de kinderen deelnemen aan een “natte gymles" in ons zwembad. Met de Nationale ZwemChallenge wordt getest hoe zwemveilig de leerlingen zijn ten opzichte van de Nationale Norm Zwemveiligheid. Na afloop ontvangen de kinderen een deelnamecertificaat met eventueel een persoonlijk advies. Kinderen die niet of niet meer voldoen worden opgenomen in het zwem(vang)net. In dit zwemnet worden zwemlessen aangeboden om weer op het juiste niveau te komen. Bij het onderdeel survival ga je in jouw eigen kleding zwemmen. De kleding die meegenomen moet worden is:

  • Lange broek
  • Shirt met lange mouwen
  • Waterschoenen
  • Eventueel een regenjas

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Aquacentrum Malkander

Telefoonnummer 055-5333217