Nieuws

Laatste update pagina: 25-09-2021

Vanaf zaterdag 25 september worden de meeste regels weer versoepeld en dat is goed nieuws! Dit betekent dat je zonder beperkingen Aquacentrum Malkander weer kan bezoeken. We zetten de belangrijkste regels hieronder voor je op een rijtje.

Wat betekent dit voor de zwembadactiviteiten?

Alle coronamaatregelen in het zwembad komen per zaterdag 25 september te vervallen. Bij aankomst in Aquacentrum Malkander zijn er geen maatregelen meer!

 • 1,5 meter afstand houden is niet meer verplicht.
 • Geen verplichte looproutes.
 • Geen aangegeven kleedkamers meer.
 • Douchen mag weer.
 • Gebruik van de aanwezige föhns is weer toegestaan.
 • Wellness (hot whirl pool, stoomcabine) mag weer open.

Online reserveren
Het online reserveren van een zwembadbezoek voor onze AquaSporten is nog wel noodzakelijk. Dit kan tot en met 7 dagen vooruit en is van toepassing op een los entree ticket, de 10-baden kaart en abonnementhouders. Voor Recreatief zwemmen en Banenzwemmen hoef je niet meer vooraf te reserveren. Heb je een abonnement of 10- badenkaart dan kun je gewoon weer komen zwemmen Een los entree ticket kan je kopen in onze webshop of bij de receptie (betaling per pin).

Aantal bezoekers
We mogen weer het maximale aantal bezoekers voor onze AquaSporten ontvangen. Hier zitten verder geen beperking meer op. Daarnaast is er ook weer publiek toegestaan bij wedstrijden, leszwemmen en diplomazwemmen.

Horeca
Wat betekent dit voor de horeca? Bij Aquacentrum Malkander gaan we geen coronatoegangsbewijs hanteren. Het horeca gedeelte in het zwembad is alleen toegankelijk voor het bestellen en afhalen van eten/ drinken. Op deze manier hoef je ons geen coronatoegangsbewijs te laten zien. Het eten/ drinken mag NIET genuttigd worden in dezelfde ruimte als het horeca gedeelte. Je mag jouw bestelling meenemen naar buiten om daar op te eten en/of te drinken.

Het horeca gedeelte naast de receptie wordt een wachtruimte om naar de zwemlessen te kijken. Het is wel mogelijk om hier eten/drinken af te halen en dan buiten te nuttigen.

Buitenbad
Het buitenbad van Aquacentrum Malkander is nog steeds geopend en zal sluiten op
24 oktober 2021. Doordeweeks is het buitenbad open van 09:00 tot 18:00 uur en in het weekend van 13:00 tot 17:00 uur. Je kan dus nog een maand genieten van het buiten zwemmen

Veiligheid en hygiëneregels voor iedereen
(op basis van de richtlijnen van het RIVM):

 • Heb je klachten? Blijf thuis en laat je testen!
 • Ga direct naar huis wanneer er tijdens de activiteit klachten ontstaan zoals: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, (licht) hoesten, benauwdheid, verhoging, koorts en/of plotseling verlies van reuk of smaak: dit geldt voor iedereen.
 • Was vaak je handen met water en zeep, juist ook voor en na bezoek zwembad.
 • Schud geen handen.
 • Neem de gebruikelijke veiligheids- en hygiëneregels voor iedereen in acht.

Het Protocol Verantwoord Zwemmen kun je lezen door op onderstaande button te klikken.

Vragen?

Eventuele vragen of opmerkingen kunnen gesteld worden via de mail: malkander@accres.nl. Ons streven is om binnen drie werkdagen te antwoorden.
 
We houden jullie op de hoogte van de ontwikkelingen.