AquaSlank

In samenwerking met diëtistenpraktijk Rosella Berghuis organiseert Malkander tweemaal per jaar een speciaal lesprogramma voor mensen die kampen met overgewicht. Door middel van intensieve begeleiding van diëtiste en sportinstructeurs is er een laagdrempelig programma samengesteld waarbij plezier, voeding en bewegen centraal staan.
AquaSlank wordt afgestemd op de persoonlijke situatie en behoefte. Door te sporten in het water kunt u bewegen zonder uw gewrichten extreem te belasten. De intensiviteit van de workout kan zelf worden bepaald. Het sporten in het water is verfrissend en zorgt voor een gezonde weerstand.

Startdata

De eerstvolgende cursussen starten op woensdag 2 en vrijdag 4 oktober 2019. De lessen zijn op woensdag van 19.30 - 20.15 uur en vrijdag van 10.45 - 11.30 uur.

Programma

De Aquaslankcursus bestaat uit een cyclus van tien weken met de volgende onderdelen:

  • Onbeperkt 3 maanden sporten
  • Een online bijeenkomst (te volgen waar en wanneer het jou uitkomt)
  • Eén intakegesprek voor voedingsadvies en daarnaast nog vier vervolggesprekken verdeeld over de tien weken

Aquasporten

Eenmaal per week neemt u met de Aquaslankgroep deel aan een selectie van AquaSport. Daarnaast heeft u de keuze om zelfstandig te sporten bij een Aquasport naar keuze. Wanneer u 20 minuten banen zwemt (AquaSwim) telt dat ook als sportactiviteit

Voedingsadvies

Gezonde voeding en voldoende beweging staan centraal bij Aquaslank. Er wordt geanalyseerd hoe uw huidige voedingspatroon is en hoe dat eventueel verbeterd kan worden. Samen met u wordt er een persoonlijk voedingsadvies gemaakt waar u tijdens Aquaslank mee aan de slag gaat.

Intakegesprek

Tijdens het intakegesprek wordt er niet alleen gekeken naar het huidige eetpatroon, maar ook naar het eventuele dieetverleden, medicijngebruik en het huidige beweegpatroon. Op basis hiervan wordt er een advies gegeven. Bij het intake gesprek wordt u gewogen. aan het eind van de tien weken wordt u nogmaals gewogen om te beoordelen hoe groot het effect is geweest van Aquaslank. Samen gaan wij er alles aan doen om uw leef- en eetpatroon te optimaliseren, waardoor u zich vitale en levenslustiger voelt.

Vergoeding zorgverzekering

TIP: in veel gevallen kunt u de kosten voor deze cursus declareren bij uw zorgverzekering.

Doe mee!

Kosten voor het AquaSlank programma zijn €151,50 (voor tien weken).