Zwemmen op maat

Zwemmen op maat is voor mensen met een lichamelijke beperking, het is een hydro-activiteit speciaal voor iedereen met een lage belastbaarheid die door een ziekte of na revalidatie zijn of haar bewegingspatroon (verder) wil verbeteren. Denk aan bewegingsbeperkingen door een (aangeboren) afwijking, uitval door beroerte, een chronische ziekte, spier- en of gewrichtsklachten n.a.v. artrose, reuma of een ongeval.

De belangrijkste doelen van de hydro-activiteit zijn ontspanning, spierversterking en conditieverbetering aangepast op de verschillende functioneringsniveaus van de deelnemers. Je beweegt vanuit jouw eigen mogelijkheden en brengt het uithoudingsvermogen, spierkracht en coördinatie op een hoger peil of onderhoudt deze vaardigheden.

Wanneer

Zwemmen op maat wordt op de volgende dagen aangeboden in het instructiebad:

Dinsdag 11.00 - 12.00 uur en 13.00 - 14.00 uur
Woensdag 11.00 - 12.00 uur

Voor wie

Je bent 18 jaar of ouder en kunt veilig en zelfstandig bewegen/zwemmen in het water en je kunt zich zelfstandig aan- en uitkleden. Mocht je niet zelfstandig kunnen zwemmen, dien je zelf voor een begeleider te zorgen.

Aanvullende informatie

De activiteit wordt aangeboden in het instructiebad. De temperatuur van het water is ongeveer 32 graden. De activiteit wordt aangeboden in een groep van maximaal 15 personen. Er zijn badrolstoelen en er is een tillift aanwezig. De bodem bestaat uit twee delen en is in diepte verstelbaar. Dit houdt in dat je loopoefeningen kunt doen in het ondiepe gedeelte en kunt zwemmen of aqua-joggen in het diepe gedeelte. Het programma stemmen we af door vooraf een intake gesprek te voeren.

Contact

Voor meer informatie, vragen of het opgeven voor een proefles, vul onderstaand formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact op.